lördag 21 december 2013

31 augusti mellanljusnans fiskecamp

Ännu ett nytt område att beta av. Denna gång hade vi tur med vädret i alla fall. Ingen regn och vind men temperaturen är som den är på hösten. Lite för kraftiga strömmar för min smak men som i alla vattendrag så finns de lugnare partier där man kan vada och fiska av stora områden. En strömnacke som fiskades av flera gånger men med ingen större succé. Vid ankomsten kunde man se sporadiska vak lite här och där. Men sen dog allt ut mer eller mindre.


  Torrflugefisket gav ingen direkt utdelning denna tripp, bästa resultatet gav våtflugan red tag eller nån annan fluga med rött på. Men även nattslände pupporna var eftertraktade helst med nått lite rött i. Vet inte vad det var som gjorde att rött var dagens färg men det var de harrarna ville ha. Ett flertalet harrar togs upp men ingen som var över 5hg.

Som alla vet är maten en nödvändighet för att hålla humöret på topp. Dubbelburgare, dubbel ost och ett gäng bacon skivor som grillats över öppen eld. På med lite rålök och dressing voila en burgare för fiskare som sköljs ner med kall öl.







Hittade även en liten bi fåra som nästan var torr pga att människan har byggt upp väggar längst älven för att vattnet ska gå en annan väg än den var ämnad att gå. Detta sågs på flertalet ställen. Undra om det finns planer på att riva bort dessa så älven kan gå sin naturliga väg.


Längst bak kan man se muren som människan har byggt för att styra strömmen. Men problemet är att floden har börjat äta upp andra sidan av älven. Lite tragiskt att se detta när man vet att älven inte använd längre till att flotta timmer. Flera av bi fårorna i älven har blockerats för att människan ska kunna dra nytta av älven. Men älven används inte för det längre då tycker jag att kommun borde ta sitt ansvar och återställa älven till sitt ursprungliga.

Nog om detta, tillbaka till fisket. Våtfluge och nymffisket går vidare, små harrarna var riktigt på hugget. Behövde inte ens komma ner på djupet för att fånga dom. Testade fiska lite djupare med riktigt tunga flugor men utan resultat. Men som man säger finns de små fisk finns det stora, gäller bara att hitta dom. Det största problemet med nya vatten är att hitta hotspotsen, som alla vet är det inget man delar ut på nätet eller i konversationerna på fiske camperna direkt.

Om jag åker hit igen, ja det kommer nog hända att man kommer tillbaka hit flera gånger, har bara hunnit skrapa lite på ytan av området. Finns mycke mer att hämta här gäller bara att hitta ställerna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar