lördag 21 december 2013

24 juni våmhus fiskeområde

Då var det dags att testa ett nytt område för min del, våmhus fiskevårdområde. Lite bättre tur med vädret här men väldigt växlande och några åskskurar som drog förbi. Även fiskarna här va svår flörtade trots att man fiskade med de klassiska "små svarta".


Ett av tjärnen där provade vår lycka. Lugnet före stormen, fick sitta i ett av vindskydden och vänta på att åskmolnet drog förbi. Lite vak här och där såg man men inga större fiskar fångades. Denna pöl verkar vara  välbesökt, en stig har trampats upp runt hela tjärn och skräpet det orkar man inte bära med sig tillbaka. Utan och ljuga så eldade vi nog upp en halv påse med diverse skit som folket lämnat efter sig, anledningen till eldandet var att vi vill inte förvara andras skit i våra fickor.

 Tog en tripp till en liten å som rann igenom området, hade inga förhoppningar på nått större i denna men vilken natur och se en massa vakande öringar är alltid kul. Sätta sig vid å kanten och bara spana på en nattslända som kommer ner farande i det strömmande vattnet är både rofyllt och samtidigt spännande för man vet aldrig när öringen stiger och slukar i sig den.

 Testade en liten nattslända vid ett parti och direkt fick man denna lilla glupska rackare på kroken. Fin liten bäcköring. Många av fiskarna fick knappt ner flugan under ytan. Men de fann några lite större exemplar också som man fick lura på. Dessa små rackare ger en fin fight trots sin lilla storlek


En av de lite större bäcköringarna man fångade, denna storleken fanns det gott om i dessa vatten. Hoppas bara de får växa till sig i fred och ingen köttfiskare hittar dit o tar upp allt.







Testade en annan pöl i området som vart otroligt vackert beläget på en höjd, enda som saknades var flytringen. Väldigt stenig botten som gjorde det svår vadat trots att de bara va vatten till midjan



Så till nästa års fiske skall en flytring införskaffas, har varit vid flera tillfällen man önskat att man hade haft en.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar