 |
En längre vistelse i naturen kan ett sån här måltid vara en riktig motivationshöjare om fisket inte är det bästa |
Att laga mat ute när man är på äventyr kan ställa till problem för en del. Har själv provat många lösningar för att hitta det jag gillar bäst och trivs med. Kan börja med vilka olika modeller man har testat genom åren.

Trangia, komplett kök primus ETA express stove, Clas Ohlsons rostfria setJägarpanna från biltemaMSR 1.1L kastrull och primus stekpanna, nytt för i år och ska testas

Allt beror på hur man lagar sin mat ute i naturen. Jag föredrar öppen eld och har ofta detta när man väl slår läger, samt att jag har en firebox som nyttjas då man inte nått sin slutstation. Eftersom jag använder mig av eld så vill jag att sakerna skall klara av detta. Det var pga detta som jag gjorde mig av med trangian i alu och primus ETA. Dessa fungerar ingen bra på en brasa. Då skaffades rostfria kastruller och en jägarpanna. Dessa fungerar helt utmärkt på fireboxen och brasan, MEN dessa fungerar där trangian och primus ETA gjorde med. Visst aluminium är lättare än rostfritt men tål inte samma tuffa behandling som rostfritt

Hur har de rostfria kastrullerna från clas ohlson fungerat och jägarpannan från biltema, hel utan problem och de fungerar fortfarande. Men jägarpannan är tung för sin storlek och har låga kanter så en primus guormet stekpanna införskaffades. Rostfria kastrullerna från clas ohlson är det ingen fel på men de är rätt tunna i godset så köpte en stabilare från MSR. Jägarpannan och kastrullerna fungerar på brasan, fireboxen och gaskök. Därav mitt val att inte använda aluminium utan rostfritt som tål lite tuffare tag
Sen finns det alternativa metoder att laga mat på uti de vilda, bara man har lite tid till det lilla extra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar