tisdag 7 maj 2013

P&T premiär 28 april

Då var det äntligen dags för premiär för regnbågsfisket. Inte för att man är super förtjust i detta fiske såhär i början av året då de hugger på alla möjliga flugkreationer så länge de är färgglada skapelser. Ja ja detta spelar mindre roll egentligen, mitt syfte med denna tripp är i första hand att få testa nya vision cult klass 5 spöt ordentligt och verkligen känna på hur den jobbar. Samt testa mitt gamla spö med vision vibe 125 linan med intermediate klumpt och nya rullen XLA Hard till cult spöt. Sen om man får fisk är det hela en bra bonus.

Vibe 125 intermediate 15g klump (#6-7) 

Börjar med Vibe 125 linan. Tyvärr så fick jag en som vart lite missfärgad. Själva klumpen är mintgrön och running line är hot orange. Det är den oranga färgen som har satt sig på klumpen på vissa ställen, men vision försäkrade sig om detta inte är nått problem men att jag kan få en ny lina så fort jag skickat den missfärgade till dom. Behöll linan och de va inga problem att skicka in den om det blir problem med linan senare pga missfärgningen. Coatingen på denna lina är helt makalös om jag får säga det själv efter det första passet. I början vart det lite motstånd i ringarna men efter ett tag släppte det rejält och linan fick ett oerhört bra skjut. Verkar som teflon partiklarna de har bakat in i linan gör ett kanon jobb. Att kasta linan vart inga som helts problem, klumpen utanför topöglan och bara skjuta iväg löslinan. 6-7 grader i vattnet påverkade inte linan alls ingen rullminne eller stelhet, trassel får man alltid vid hemtagning när man ska kasta ut igen men denna lina skötte sig verkligen bra här med. Testade olika streamers i diverse storlekar för att se om linan klarade av att vända dessa. Inga som helst problem där heller. 1 liten regnbåde lyckades man lura på en förtyngd marabou streamer.

Vision Cult #5 

Efter ett tags kastande insåg jag ganska snabbt att en sameo python WF6 är för tung för detta spö, Hela klumpen utanför toppen vart det tungjobbat. Men annars sköter sig spöt verkligen kanon djup böj i hela klingan och medel snabb aktion, passar mig perfekt. Själva kastandet blir inte lika aggressivt och tempot blir lite lugnare när man låter spöt jobba istället för armen. I skrivande stund väntar jag på en ny lina som kommer nog att passa mina ändamål perfekt och matchar detta spö. Ingen fisk på detta spö så drillningen av fisk får man vänta med ett tag.


 XLA Hard 5-6

Rullen känns verkligen rätt för spöt både vikt och utseende mässigt, men detta är en smaksak alla gillar inte samma. Men rullen har ingen glapp eftersom spolen skruvas på istället för snabbfästet, har ett nållager som snurrar riktigt mjukt och fint, bromsen tar direkt och jämn verkan, justeringen av bromsen funkar kanon och är gjort för finliret med tunna tafsar. Knarrljudet är tyst men hörs tillräcklig bra, inte störande alls. Vid invevning finns inge knarr utan linan vevas in tyst. Nu är denna rulle helt ny så det vore konstigt om inte allt fungerade klockrent. Men denna kommer att hård köras i sommar på diverse äventyr och sen efter det får man se om allt snurra lika mjukt och fint, vilket jag hoppas då detta inte va nån rulle i det lägsta priskategorierna.







Den lilla pytte bågen som tog betet, ja o ni kan själva nog räkna u vad som hände med denna rackare. Trots sin storlek så va den i god form o gav inte upp i första taget, alla fenorna va hela och fina så skulle tippa på att detta är en av fjolårets bågar som fått gå i sjön och bli smal och fin, samt låta fenorna växa ut.


Allt som allt så vart det en avkopplande dag ifrån dagens stress och hets, förutom nått gäng flötes bombaderande nötter till räkmetare som inte har nån vett i skallen. Men bara lyfta upp ankaret och ro till nästa ställe och koppla av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar