torsdag 11 april 2013

6 april fick gysingeforsarna återbesök

Vi visste att de skulle bli ett bompass, men ville ut och vifta med flugspöna. Ville testa nya prylar man införskaffat under vintern samt testa lite olika streamers hur de beter sig i vattnet. Men även om man inte fick nån fisk så vart det en kanon dag med solsken och lite uppvärmning inför sommaren.



 De fanns en hel del snö kvar och spåren av en lång vinter kall vinter med mycket snö syntes på stenarna och vid stränderna. Det vart låg vatten och stenar som man inte sett till förut kunde ses nu, samt lätt att hitta djuphålorna. Testade med tunga flugor i dessa hålor men ingen resultat. De vart nog för kalt i vattnet ännu helt enkelt.


Men vad gör det om man inte får fisk när man har dessa vyer att fiska i. Det är nått med rinnande vatten som får en att släppa stressen och koppla av.


En kopp varm kaffe så vart de stelfrusna fingrarna snart i form igen. Perfekt ställe att sitta och ta en kopp och se hur isen och snön sakta men säkert smälts bort av solens värme. Detta fick en att drömma sig bort till sommarens äventyr. En känsla att detta kommer bli en kanon fiske sommare faller över en.







Solen och värmen välkomnades inte bara av oss, även bäcksländorna har krypit upp ur det iskalla vattnet för att njuta av värmen. Dessa fanns massvis av längst iskanterna, men inga vak eller hugg på nymferna man provade.




Test av flugor och vision cult #5


Testade även nya spöt Vision cult #5 med sameo python WF6 lina. Kan inte mer än bara le när man stod och kastade med detta kombo. Perfekt spö för min smak med bra böj i klingan och medium aktion. Linan och spöt kastade nästan av sig själv, enda man behövde göra i princip va dubbeldrag. Resten skötte spöt och linan. Riktigt underbart spö och snyggt. Känns skönt att man hittat ett spö som passar mig perfekt. Kunde inte ha sagt det bättre än vision "JOIN THE CULT"




Samt att man passade på att testa nybundna streamers inför denna sommar, zonker och fishskull flugorna hade kanonfin gång i vattnet, men rörelsen kommer att bli ännu bättre om man sätter dit en tratt på flugan och kör med en rapala knut. Tar inte fisken dessa streamers då är den inte på hugget helt enkelt. De va nästan så man själv tog fram håven för att fånga dom =D



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar