söndag 1 juli 2012

Västerdals älven 23 juni

En hel vecka uppe i sälen och mycke fiske är planerat. Men till min fasa så märker jag att jag glömt min VATTENTÄTA KAMERA hemma. Satan va irriterande, men inte stoppar detta fisket. Det enda som hände är att de blir mindre bilder av denna vakra natur. Först på listan står västerdalsälven.

 väldigt vacker älv på många ställen men som sagt blir inte så många bilder eftersom vattentäta kameran låg hemma. Inga större kläckningar syntes till några enstaka svärmar av nattsländor storlek 16 längst kanterna. Några få vak lite här och där men inga vak som fick pumpen att slå ett extra slag.
 Började fisket med torrt eftersom några få vak syntes till, men det var riktigt trög fiskat. byte till kläckare men samma där inge större hugg frekvenser, nymfer likaså. Bästa som fungerade var tunga flugor som strök nära botten. Bäst lycka med dessa. Inte riktigt det fisket man hade hoppats på.
 Dags för en liten paus innan platsbyte. Lite kokkaffe gjord på älvvatten är aldrig helt fel. Sitta vid älvkanten och spana ut över vattnet är aldrig helt fel. Försöka lokalisera fisken genom vak är nog halva nöjet. Ser man en större fisk så avgörs det först vem som får prova. Vi andra tittar med spänning på ytan i hoppet på att ytan skall explodera i ett massivt vak o höra flugrullen knarra.
Resultat av fisket vart ett fåtal krokade små harrar som skickades tillbaka för att växa till sig. Största boven i det hela var nog vädret ca +10 grader regnskurar och molnigt har nog skjutit på kläckningarna. Hade nog behövt ge älven minst en vecka till innan det sätter igång på riktigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar